בטיחות בבית ומניעת נפילות הן עניין שבשגרה, ולפיכך אנו דואגים לאמצעים שונים שמסייעים לנו להגן על יקירנו. אולם כאשר מדובר על אוכלוסיות שנמצאות בסיכון גבוה יותר לנפילה, כגון אנשים בעלי מוגבלויות, אנשים מבוגרים, מטופלים לאחר ניתוח או אנשים בעלי ניידות מוגבלת, נדרשת תשומת לב גבוהה יותר לפרטים ולעזרים שממגנים את הבית.

נפילות בקרב אנשים שסובלים מחוסר יציבות מסיבות שונות, יכולות להוביל לעיתים לתוצאות הרסניות ולפגיעה באיכות החיים, ולכן מומלץ להתייעץ עם מומחים כיצד נכון להתאים את הבית לצרכי המבוגר.

להלן מספר נקודות שצריך לקחת בחשבון לפני:

  1. שפרו את מידת הנגישות של פריטים בבית – שימו לב האם הפריטים בהם משתמשים בתדירות גבוהה, נגישים מספיק ונמצאים בהישג יד. בעיקר בחדרי אמבטיה, פריטים כגון סבון, שמפו מגבות וכדומה.

     

  2. הסירו או הזיזו מכשולים שיכולים להיתקל בהם בבית ובייחוד בחדרי הרחצה והשירותים.

     

  3. דאגו לתאורה מתאימה – דאגו לתאורה טובה בבית, שלא תהיה מסנוורת מדי וודאו שמעברים חשוכים מוארים באופן קבוע למניעת נפילות. כמו כן, הקפידו להשאיר תאורה בצמוד לאזורי השירותים והרחצה במהלך הלילה.

     

  4. שיקלו שימוש בכורסאות חשמליות מיוחדות שיכולות לסייע בתהליך הקימה ולספק נוחות ובטיחות מירבית בעת ישיבה.

     

  5. וודאו שמשטחים חלקים ברחבי הבית ובמיוחד באזורי רחצה ושירותים, יכוסו על ידי משטחים מתאימים למניעת החלקה.

     

  6. הפחיתו את הסיכוי למאמץ יתר במהלך רחצה, שיכול להוביל בסופו של דבר למעידות, כגון שימוש בכיסא רחצה למקלחת.

     

  7. התקינו ידיות אחיזה שיסייעו בקימה ובישיבה. שימו לב לבצע התאמה נכונה של ידית האחיזה במיקום ובגובה הנכון למשתמש. כמו כן, בדקו אפשרות להשתמש בהגבהה לאסלה, שיכולה לסייע אף היא בתהליך הקימה והישיבה.

     

  8. כ-60% מהנפילות מתרחשות בבית, בקרב קשישים או אנשים עם נטיה לבעיות בצפיפות העצם הדבר הופך למסוכן אף יותר וכתוצאה מהנפילה עלולים לקרות שברים כגון – שבר בפרק ירך. שקלו אפשרות להיעזר גם במגיני ירכיים המסייעים במניעת שבר בירך כתוצאה מנפילה. 

 

שדות חובה מסומנים ב*