רולטורים, המכונים לעיתים גם הליכונים על גלגלים, הם אמצעי עזר לניידות המתאים בעיקר לאנשים הזקוקים ליציבות ותמיכה קלה עד בינונית עבור איזון בעת הליכה. רולטורים יכולים לספק מענה עבור אנשים שפלג הגוף העליון והיכולות הקוגנטיביות שלהם מתאימות עבור תפעול בטוח של הרולטור, כולל יכולת שליטה על בלמים ותמרון בחללים צרים ובחוץ על תוואי שטח משתנים.

יתרונות מרכזיים של רולטורים:

תנועה דינמית: בניגוד להליכונים מסורתיים, הרולטורים מצוידים בשלושה או ארבעה גלגלים, המאפשרים תנועה חלקה ודינמית ללא צורך בהרמת המסגרת כולה. תכונה זו מועילה במיוחד עבור אנשים אשר מתקשים בהרמה חוזרת של הליכון סטנדרטי.

שיפור בניידות ובעצמאות: הרולטורים משפרים את הניידות ומציעים יותר חופש ועצמאות למשתמשים שעלולים להיות מוגבלים בניידותם.

נוחות ואפשרות למנוחה: חלק מדגמי הרולטורים כוללים מושבים מתקפלים, אשר מאפשרים למשתמשים לשבת ולנוח מעת לעת במהלך ההליכה. תכונה זו חשובה במיוחד לאנשים בעלי סיבולת פיזית וטונוס שרירים נמוך.

מבחר מגוון: רולטורים הקיימים כיום בשוק, זמינים בדגמים קלים וכבדים, בצבעים שונים ומותאמים בחלקם עבור צרכים שונים. רולטורים קלי משקל קלים יותר לנשיאה ולתפעול, אך עלולים לעיתים להיות פחות יציבות. רולטורים כבדי משקל, מציעים לעיתים יציבות גבוהה יותר ועמידות מוגברת, ומתאימים לאנשים המעדיפים חוסן ויציבות על פני קלילות וזריזות תמרון.

חסרונות פוטנציאליים של רולטורים:

על אף יתרונותיהם, לא לכל אחד מתאים השימוש ברולטורים. אנשים הסובלים מבעיות שיווי משקל חמורות או סובלים מחולשה ומגבלות נשיאת משקל, זקוקים לפתרון יציב יותר מרולטורים, כגון הליכונים עם רגליים קבועות וללא גלגלים.

אמנם הגלגלים שברולטורים משפרים ניידות, אך יכולים להוות סיכון בעת הליכה בתוואי שטח לא אחיד או כאשר משקל הגוף לא מתחלק בצורה הנכונה.

בשל כך, חובה להתייעץ עם פיזיותרפיסט או מרפא בעיסוק, על מנת לבחון מה אמצעי הניידות המתאים ביותר לצרכיו הפיזיים של המשתמש.

טיפים לשימוש ארגונומי נכון ברולטור:

התאמת הגובה: חשוב לוודא שידיות האחיזה של הרולטור מתאימות בגובה הנכון כאשר עומדים זקוף מול הרולטור. המרפקים צריכים להיות בזווית נוחה של כ-15 מעלות בזמן אחיזת הידיות. התאמה לא נכונה של גובה הידיות, עלולה להוביל לעומס על הכתפיים, צוואר או גב.

הקפדה על יציבה נכונה: חשוב מאוד להמנע מהישענות או התכופפות קדימה בעת השימוש ברולטור. שימוש לא נכון ברולטור יכול להוביל בסופו של דבר לפגיעה ביציבה, לדלקות ולתחושת אי נוחות.

מבט קדימה אל הדרך: חשוב להקפיד להישיר מבט קדימה בעת השימוש ברולטור ולא להתמקד ברגליים ובהליכה. מלבד תשומת לב לסכנות אפשריות, מבט קדימה גם מסייע לשמור על יציבה נכונה ושיווי משקל.

שימוש נכון בבלמים: הקפידו להכיר את מערכת הבלמים של הרולטור, על מנת להאט או לעצור בבטחה. בעת מנוחה וישיבה על מושב הרולטור (במידה ויש), הקפידו לוודא שהבלמים עוצרים את הרולטור.

תנועה בטוחה: בעת שימוש ברולטור וודאו שכל הגלגלים נוגעים בקרקע על מנת לספק יציבות. המנעו משימוש ברולטור על תוואי שטח לא אחיד או במקומות בהם יש שיפועים בהם הגלגלים עלולים להחליק.

בדיקות תקופתיות: לאחר שימוש ממושך ברולטור, בדקו את תקינותו וודאו שהוא אכן תקין ומותאם לצרכים שלכם. מומלץ אף להתייעץ עם פיזיותרפיסט או מרפא בעיסוק האם אביזר העזר להליכה שיש ברשותכם עדיין עונה לצרכים הפיזיולוגים שלכם או באם נדרש שינוי והתאמה לאביזר עזר הליכה אחר.

לסיכום, במצב בו נדרשים לבחור אביזר עזר מתאים להליכה, מומלץ בראש ובראשונה להתייעץ עם פיזיותרפיסט או מרפא בעיסוק על מנת להבטיח התאמה מרבית. הכרת יתרונותיהם וחסרונותיהם של כל הליכון או רולטור, יכולה לספק בסוף את המענה המתאים ביותר לצרכים הפיזיולוגיים ולהעדפותיכם. בחירה נכונה יכולה להוביל בסופו של דבר לתחושת ביטחון גבוהה יותר בעת הליכה, לשפר את ניידותכם ולספק עצמאות גבוהה יותר ונוחות בשגרת היומיום.

 למידע נוסף ולהזמנות, צרו קשר בטלפון 09-7620000 (שלוחה 2) או השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם: 

שדות חובה מסומנים ב*