השכיחות להופעת פצעי לחץ נמצאת במגמת עלייה בשנים האחרונות ועומדת בקורלציה עם תהליך הזדקנות האוכלוסייה והארכת תוחלת החיים.

אחוז גבוה מהסובלים מפצעי לחץ נמנה בקרב אוכלוסיית הקשישים. ולמעשה, מדובר בסיבוך מאוד שכיח בקרב אוכלוסייה זו.

מהו פצע לחץ?

פצע לחץ הוא למעשה פגיעה ברקמות העור, הנגרמת בשל זרימת דם לקויה ולחץ ישיר המופעל על רקמות באזורים בהם שכבת השומן התת עורית דקה ומספקת ריפוד קל על פני בליטת עצם, כגון עצם הזנב, מפרק ירך, קרסול וכדומה.

הסיבות להתפתחות פצעי לחץ מגוונות והן כוללות משתנים רבים בהם, מידת ניידותו של אדם, משך הזמן ומידת הלחץ המופעלת על אזורי העור הרגישים, תזונה לקויה, מחלות רקע שונות, בעיות בזרימת הדם, בריאות העור ועוד.

איך נראה פצע לחץ?

קיימות דרגות שונות לפצעי לחץ, כאשר פצע לחץ בדרגה 1 מוגדר כפצע שטחי אשר נפגעת בו שכבת העור העליונה, בעוד פצע לחץ בדרגה 4, הוא פצע המשלב פגיעה בשכבת השריר או חושף את העצם.

אזורים בגוף בהם ישנה נטייה גבוהה יותר להתפתחות פצעי לחץ הם עכוז - עצם הזנב, מפרק הירך, עקב, קרסול, עצם השכמה, בהונות, אוזניים ועורף.

טיפול בפצעי לחץ

טיפול בפצעי לחץ מחייב התייעצות עם גורם רפואי וכולל במקרים רבים שיתוף פעולה של צוותי טיפול שונים, בהם אחים ואחיות מומחים לטיפול בפצע, מטפלים סיעודיים אשר יכולים לסייע בשמירה על ניקיון העור ושינוי תנוחות גוף. בנוסף לאלו, פיזיותרפיסטים יכולים להמליץ על עזרים רפואיים להפחתת הלחץ שמופעל על אזור הפצע.

לרשות המומחים לטיפול בפצע קיימות היום טכנולוגיות פורצות דרך וחבישות מתקדמות, אשר שינו ללא היכר את אופן הטיפול בפצעי לחץ.

אחת מהטכנולוגיות המובילות בשוק, הינה טכנולוגיה לטיפול באמצעות לחץ שלילי (V.A.C Therapy). חבישות רפואיות שונות, בהן כאלו המבוססות על חומרים טבעיים בלבד כגון דרמדן ™, מסייעות אף הן בתהליך זירוז הטרייה וריפוי של הפצע.

מניעת פצעי לחץ 

אנשים אשר נמצאים בסיכון גבוהה להיווצרות פצעי לחץ הינם לרוב מטופלים הנאלצים לשכב זמן ממושך במיטה בשל אשפוז או מחלה או אנשים שניידותם מוגבלת והם יושבים שעות ארוכות על כיסא גלגלים.

אחת מן הדרכים העיקריות להפחתה ומניעת היווצרות פצעי לחץ היא הסתייעות בעזרים אורתופדיים אשר מפזרים את הלחץ המופעל על פני שטח פנים גדול יותר ומקלים על התנועה.

עזרים אלו כוללים מזרנים למניעת פצעי לחץ וכריות למניעת פצעי לחץ עבור דרגות שונות. בנוסף לאלו, ישנם מגני קרסול המסייעים בהפחתת הלחץ באזור הקרסול, מספקים תמיכה לכף הרגל ומרפים את שרירי כף הרגל.

לפתרונות טיפול בפצעים קשיי ריפוי ולמידע, השאירו פרטים ונשמח ליצור עימכם קשר בהקדם:

שדות חובה מסומנים ב*